google-site-verification=R3lfTXHBQSg_vvT_rkMwJYhZ_LoLMot79uuYLFwNmvk Szakmai Cikkek | meksz

Hogyan kössünk jobb megállapodást?

A jobb megállapodás eléréséhez sokan azt hiszik, hogy jobb tárgyalási pozíciót kell szerezniük.
Persze, bizonyos szempontból ez igaz!
Hogyha mi vagyunk a világ legnagyobb telekommunikációs cége, akkor nyílván megengedhetünk magunknak olyan dolgokat, amelyeket egyébként magán személyként nem.
Egyértelmű, ha nagyon gazdagok vagyunk, akkor nagyon jó a tárgyalási pozíciónk.
Ha kézpénzzel akarunk megvenni egy lakást, jobb a tárgyalási pozíciónk!

Tovább olvasom...

Nem munkaerőhiány van, hanem munkakedv hiány!

Sok cégvezetővel beszélgettem mostanában, akik egytől - egyig arról számolnak be, hogy rengeteg interjút hajtanak végre, viszont azt tapasztalják, hogy az emberek sokat akarnak keresni, amivel egyébként nincs is semmi baj, ez teljesen rendben van és természetes, amivel viszont nagyobb baj van, hogy fogalmuk sincs, hogy mi lenne az a hozzáadott érték vagy bármilyen teljesítmény, amivel egy munkahelyhez hozzá tudnának járulni. 

Nem munkaerőhiány van! 

Rengeteg ember keres állást, rengeteg ember próbál elhelyezekedni, rengeteg ember keres valójában nem állást és nem munkát, hanem fizetést.

 

Tovább olvasom...

Miért sikeresebbek a magyar munkavállalók/értékesítők külföldön?

Magyarországon amikor bemegyünk egy boltba, különösen, egy nagy áruházba, akkor az ott található értékesítők vagy mondjuk így eladó személyzet tagjai valljuk be nem túl motiváltak, nem túl lelkesen végzik a munkájukat. 

A legérdekesebb tény, hogy ugyanezek az emberek viszont Nyugat-Európában, ugyanebben vagy netán még nehezebb munkakörben maradéktalanul helytállnak , lelkesen és boldogan dolgoznak. Miért van ez, erre kerestem a választ.

Az elmúlt napokban egy több napos munkám volt Nyugat-Európában , mint értékesítési és tárgyalástechnikai szaktanácsadó. Volt egy kis időm megfigyelni, hogy hogyan is működnek Ausztriában az értékesítők.

Tovább olvasom...

1 / 1

Please reload